Honlap Kézimunka Karácsonyi kézimunka Horgolt angyalka karácsonyfadísz


Horgolt angyalka karácsonyfadísz PDF Nyomtat Email
Felhasználói értékelés: / 21
GyengeLegjobb 
Írta: K. Szabó Sándorné   

feher-horgolt-angyal

Karácsonyi angyalkából soha nem elég, íme most egy nem is túl bonyolult változat a Foltvarázs magazin, 2004 decemberi számából. Az anygalkát tervezte és készítette: K. Szabó Sándorné.

Méret: kb. 7 cm
Hozzávalók: Piroska horgolócérna, INOX 1,25-ös horgolótű.
Elkészítés: Az angyalkát a nyakán, az 1. rajz szerint kezdjük. A 4. sorban, a szélső rövidpálcákat összekapcsolva kört alakítunk ki úgy, hogy összekapcsoljuk a derekán az elején és hátán a karok alatt. Erre horgoljuk a szoknyarészt a 2. rajz szerint. A 4. sort mindkét rajzon ábrázoltuk, hogy a horgolás folyamatossága  érthetőbb legyen. A fejet rövidpálca sorokból készítjük. Kezdésnél 5 láncszemből gyűrűt horgolunk. Ebben 10 rövidpálcát öltünk, majd soronként 5 pálcát szaporítunk addig, amíg 25 láncszemünk lesz. Még 4 sort így horgolunk, majd ugyanúgy fogyasztunk, ahogy szaporítottunk. Végül az utolsó sort egy szállal összehúzzuk, és ez egyben lehet az akasztó is. A rajzokhoz a jelmagyarázat itt.

 


Hozzászólások
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."