Honlap Kézimunka Karácsonyi kézimunka Fehér horgolt angyal arany díszitéssel


Fehér horgolt angyal arany díszitéssel PDF Nyomtat Email
Felhasználói értékelés: / 36
GyengeLegjobb 
Írta: Administrator   

feher-horgolt-angyal
Ünnepélyes arany díszitésű fehér horgolt angyalka. Több horgolós képtárban megtalálható, sajnos nem tudom ki fordította  le magyarra, de nagyon köszönöm a mintát. Az eredeti német leírás megtalálható itt, fázis fotókkal.

Az angyalka feje: 1. sor 5 láncszemből gyűrűt horgolunk. 2. sor A gyűrűbe 7 rövidpálcát öltünk. 3. sor Mindne rövidpálcára 2 rövidpálca kerü. 4-9. sor Minden rövidpálcára 1 újjabb rövidpálca kerül, ekkor vattával megtömjük a fejet. 10. sor Minden második rövidpálcába öltünk egy rövidpálcát, ezt addig folytatjuk amig a fej bezárul. A fejet a testhez varrjuk.

Felső test: 1. sor 6 láncszemből gyűrűt horgolunk. 2. sor A gyűrűbe 12 egyráhajtásos pálcát öltünk, mindegyik közé 1-1 láncszemmel. 3. sor Az egy láncszemes ívekre 2 egyráhajtásps pálca, a pálcacsoportok között egy láncszem. 4. sor Az egy láncszemes ívre 3 egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca kerül, a pálcacsoportok között 5 láncszem. 5. sor Az 5 láncszemes ívekre 1 rövidpálca, 1 félpálca, 1 egyráhajtásos pálca, 1 kétráhasjtásos pálca, 3 láncszem, 1 kétráhajtásos pálca, 1 egyráhajtásos pálca, 1 félpálca és 1 rövidpálca kerül. 6. sor Minden szembe egy rövidpálca kerül, aranyszínű fonallal. Itt a fonalat elvágjuk.

Test alsó része: 1. sor A fonalat az egyik csúcshoz rögzitjük egy rövidpálcával, innen 3 láncszem után egy rövidpálcával két csúcs közé öltünk, 3 láncszem, egy rövidpálca a következő csúcsra, 3 láncszem után félbe hajtjuk a kört és a szemben lévő csúcsra öltünk egy rövidpálcával, 3 láncszem után egy rövidpálcával a két csúcs közé öltünk,  3 láncszem, egy rövidpálca a következő csúcsra és   3 láncszemmel visszatérünk a kiinduló pontba. (Így egy kis kört kapunk, illetve az angyalka felső testét.)
2. sor A 3 láncszemes ívekre 5 egyráhajtásos pálca kerül, a pálcacsoportok között egy láncszem.
3. sor 5 láncszemes ívek ismétlődnek körben egy rövidpálcával leöltve az előző sor 1 láncszemére.
4. sor Ugyanaz mint a 2. sor, csak itt 7 egyráhajtásos pálca kerül az ívre.
5. sor Ugyanaz mint a 3. so, csak itt 7 láncszemes ívek ismétlődnek.
6. sor Ugyanaz mint a 2. sor, csak itt 9 egyráhajtásos pálca kerül az ívre.
7. sor Ugyanaz mint a 3. so, csak itt 9 láncszemes ívek ismétlődnek.
8. sor Ugyanaz mint a 2. so,r csak itt 11 egyráhajtásos pálca kerül az ívre..
9. sor Ugyanaz mint a 3. so, csak itt 11 láncszemes ívek ismétlődnek.
10. sor Ugyanaz mint a 2. sor, csak itt 13 egyráhajtásos pálca kerül az ívre.
11. sor Az előző sor minden szemébe egy rövidpálca aranyszínű fonallal.


Hozzászólások
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."