Honlap Kézimunka Karácsonyi kézimunka Horgolt csillag, tallér és szívecske karácsonyfára


Horgolt csillag, tallér és szívecske karácsonyfára PDF Nyomtat Email
Felhasználói értékelés: / 7
GyengeLegjobb 
Írta: Administrator   

csillag-taller-szivecske
Folytatódik a horgolt karácsonyfadíszek sora, most bemutatunk egy csillagot, egy aranytallért és egy pufi szívecskét. Aztán egy későbbi cikkben bemutatjuk az angyalkát is ami a képen van még a többi dísz mellett.

Csillag
Mérete:
kb. 7 cm
Hozzávalók: kb. 50 g vagy maradék  ekrü Austermann/Fiore  horgolócérna; 1,25-1,5-ös horgolótű.
Alapminta: légSZ, láncSZ, rövidP, egyráhajtP, kétráhajtP.
Általános: A kör 1. szemét mindig a horgolásmintán megadott számú légSZ helyettesíti. A köröket a rajz szerint láncszemmel fejezzük be. Amennyiben szükséges, láncszemmel menjünk a következő kör elejére. A számok a köröket jelölik.
Elkézsítés: 5 légszemet egy láncszemmel gyűrűbe zárunk. A 13. modell 4. horgolásmintája szerint dolgozunk. Az 5. körrel befejezzük a csillagot ( a mintát teljes körönát visszük).
Befejezés: A csillagot kifeszítjük, közben minden ívet külön is megigazítunk, keményítőt permetezünk rá, megnedvesítjük, és hagyjuk megszáradni.

Aranytallér
Mérete: kb. 6,5 cm átmérőlyű.
Hozzávalók: kb. 50 g vagy maradék  aranyszínű horgolócérna; 1,5-1,75-ös horgolótű
Alapminta: légSZ, láncSZ,  kétráhajtP.
Általános: A kör 1. szemét mindig a horgolásmintán megadott számú légSZ helyettesíti. A köröket a rajz szerint láncszemmel fejezzük be. A számok a köröket jelölik.
Elkézsítés: 10 légszemet egy láncszemmel gyűrűbe zárunk. A 14. modell 5. horgolásmintája szerint dolgozunk. A 3. körrel befejezzük amotívumot ( a mintát teljes körönát folytatjuk).
Befejezés: A tallért kifeszítjük, keményítőt permetezünk rá, megnedvesítjük, és hagyjuk megszáradni.

Szívecske
Mérete: kb. 6 cm.
Hozzávalók: kb. 50 g vagy maradék  ekrü Austermann/Fiore (100% pamut, szálhossz 280m/50g) horgolócérne és az aranyszegélyhez kb. 25g vagy maradék arany Shoeller U Stahl/ gold+ silber (79% viszkóz, 11% lurex 10% poliamid, szálhossz 110m/25g) fonal; 1,25-1,5-ös horgolótű; töltőanyag, pl. vlies.
Alapminta: légSZ, láncSZ, rövidP, egyráhajtP, kétráhajtP.
Általános: A kör 1. szemét mindig a horgolásmintán megadott számú légSZ helyettesíti. A köröket a rajz szerint láncszemmel fejezzük be. Amennyiben szükséges, láncszemmel menjünk a következő kör elejére. A számok a köröket jelölik.
Figyelem: Két darabot horgolunk a 4. kör végéig.
Elkézsítés: 2x 9-9 légszemet 1-1 láncszemmel gyűrűbe zárunk. A 12. modell 3. horgolásmintája szerint dolgozunk. A 4. kör befejezése után elvágjuk a szálat. A két darab színet visszájáról egymásra fektetjük, és az 5. körrel összehorgoljuk: a rövidpálcák befogják a 4. kör légszem-íveit. A 6. és 7. kört vagy ekrüvel vagy aranszállal horgoljuk, és az aksztó hurkot ebben a körben készítjük el.

Horgolás mintákat  és jelmagyarázat.  


Hozzászólások
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."