Honlap Kézimunka Patchwork-Foltvarrás Fotelhuzat farmer maradékokból


Fotelhuzat farmer maradékokból PDF Nyomtat Email
Felhasználói értékelés: / 12
GyengeLegjobb 
Írta: Administrator   

fotelhuzat-farmerbolBár jó ideje a szekrény alján lapulnak, mégis sajnáljuk kidobni a hordatatlanná koptt, régi farmerokat. Adjunk nekik még egy esélyt, hiszen jópofa kockás vászonnal kombinálva különleges hangulatú patchwork-huzatot készíthetünk belőlük a fotelokra. Azt, hogy érdemes nekilátni, mi sem bizonyitja jobban a képen látható átöltöztetett fotelnél.

 A méretezet rajz és a hímzés minatarjaza a lap alján.

Hozzávalók: Különböző színű és mintájú farmeranayagok és kockás anyagok; használt farmernadrágok, színben  megfelelő varrócérna;  négyzethálós beosztású Vlieseline közbélés a szabásminta elkészítéséhez; fehér pamutfonal; vastag hímzőtű; puha ceruza; másolóceruza.
Kivitelezés: a méretezett rajz alapján készitsük el a huzat szabásmintáját: Simítsunk megfelelő méretű négyzethálós beosztású közbélést a fotel ülőlapjára, és jól feszítsük rá, hogy a szélek és a varrásvonalak íét pontosan megállapithassuk. Gombostűzzük le a közbélést, és a ceruzával rajzoljuk rá az ülőlap kontúrvonalát (1). ezzel a módszerrel készítsük el a fotel többi részének a szabásmintáját: a háttámla előlapját (2), a hátlapot (3), a háttámla oldallapját ( 4 + 5 ), az oldalalapok külső és belső részét( 6 - 9), az oldallapok elejét ( 10 + 11) és az ülőrész előlapját ( 12 ). Számozzuk be,  majd a kontúrvonalak mentén vágjuk ki az egyes részeket. Ízlés szerint elrendezve, a kapott szabásminta formájának megfelelőenvarrjunk össze külnböző anyagokből szabott nyégyzeteket. a kiszabandő részeket fektessük a patchwork fonákjára, és másolóceruzával másoljuk át a kontúrvonalakat. 1 cm széles varrás, és az alső széleken 3 cm széles felhajtásráhagyással szabjuk ki az egyes részeket.  Cikcakköltéssel tisztázzuk el a kiszabott részek szélét. Színt színére fordítva, a számozás alpján varrjuk össze a huzatot: varrjuk össze a háttámla (2) és a hátlap (3) felső szélét. Varrjuk be a háttámla ldallapjait ( 4 + 5 ). Varrjuk az ülőlapot (1) a háttámla előlapjáhozz. Varrjuk az ülőlaphoz az ülőrész előlapját (12).A felső szélén varrjuk össze az oldallapok külső és belső részét( 6 - 9), majd varrjuk be az előlapot  ( 10 + 11 ). Ez után varrjuk  a huzat középső részét az oldalrészek közé. Végül 1,5 cm szélesen, duplán behajtva tűzzük le az alsó széleket. Fordítsuk színére a huzatot, és a mintarajz szerint, fehér pamutfonallal hímezzük át a varrásokat. 

fotelhuzat-farmebol-minta

Forrás: Burda 1997 augusztus


Hozzászólások
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."